Geen Brugs Bierfestival in 2011!

De Halletoren (Bron: http://walraetstraat.brugsebuurten.be)

Zie hier De Halletoren. De locatie waar vanaf het begin in 2007 het Brugs Bierfestival georganiseerd wordt. Een fantastische entourage voor een festival, maar ook voor andere evenementen, want in 2011 is het complex zo druk bezet, dat organisator Brugse Autonome Bierproevers (BAB) qua datum geen kans ziet het festival dit jaar in te plannen!

Dit komt mij vreemd over, omdat je er toch voor zorgt dat je zo’n geslaagd festival in zo’n bijzondere ruimte ver van tevoren vastlegt!? Er is al eerder een verschuiving geweest in het jaar. De eerste editie vond plaats in september, in 2008 en 2009 kon er in november het nodige geproefd worden. PINT Regio Noord-Holland heeft met haar Rondreizende Festivalbus nog een hele groep op 14 november 2009 “gedropt” in Brugge. In 2010 is de organisatie weer teruggegaan naar september, dat wat het weer betreft een goede zet is geweest. De binnenplaatst leent zich namelijk uitstekend om even bij te komen van alle drukte binnen de (binnen)muren!

De lustrumeditie, het 5e Brugs Bierfestival, zal nu pas plaatsvinden op zaterdag 4 en zondag 5 februari 2012. Dat BAB van bovenstaande geleerd heeft, bewijst het feit dat ze dit weekeinde een vaste plaats in het jaar voor het BBF hebben gegeven. Dus geen geschuif meer in maanden en geen verrassingen meer bij het vastleggen van een nieuwe datum voor elk volgend jaar. Het eerste weekeinde van februari wordt en blijft het Brugs Bierfestivalweekeinde! Op 2011 na dan…

Echt een aanrader om heen te gaan: veel kleine brouwerijen, veel nieuw te proeven bieren. Alleen verwacht ik dat het dan wel weer druk wordt binnen, aangezien de thermometer in dit gedeelte van het jaar buiten niet zover uitslaat….

Bron: http://www.brugsbierfestival.be/

Lees ook:11/12-09-2010: Brugs Bierfestival
Lees ook:Noord-Hollands bierfestival: 28 februari 2010
Lees ook:PINT vervroegt start bockbierseizoen
Lees ook:06-10-’13: Eindhovens Bierfestival
Lees ook:02-02 t/m 03-02-’13: Brugs Bierfestival

5 reacties op “Geen Brugs Bierfestival in 2011!

 1. @Eijkb

  Soms vind ik je wel een beetje naïef in je berichtgeving. Hoe professioneel denk je dat die mensen zijn? Het zijn liefhebbers die met veel bloed, zweet en tranen een festival uit de grond stampen. Die denken niet altijd ver vooruit, aan planning, aan marketing. Die denken aan een leuk festival. Gelukkig zie je dat ze wel leren. Dat dit een paar festivaljaren duurt is toch niet zo gek?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frans Ruiter

   Ik heb ervaring met het organiseren van festivals, en daar hoort vooruit denken ook bij! Ik vind dat ze alles goed geregeld hebben, maar dit vind ik gewoon een minpuntje. Duizenden mensen “rekenen” namelijk op je.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Fred Schiphorst

   We hebben het natuurlijk niet over zo maar een festival en ook niet over zo maar een locatie. Dan is het niet ongebruikelijk dat je lang van tevoren die locatie vast legt. Het kan aan de onervarenheid van de organisatoren liggen, maar daarvabn was toen we er in 2009 waren juist niets te merken Het zag er goed georganisseerd en gelikt uit. Ik had dan ook niet de indruk dat het hier om goedwillende beginnelingen ging, maar om een op zich gesmeerd lopende organisatie. Dan valt zo’n fout extra op. Een goede locatie voor een dergelijk festival is “goud” waard en moet je dus zo snel mogelijk boeken om dit te voorkomen. Met Frans weet ik hoe lastig is om een goede locatie voor een festival te vinden en dus ook hoe belangrijk het is die vast te houden.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Fiona de Lange

    Een goede locatie is toch het eerste waar je als organisatie mee bezig bent. En inderdaad zeker voor zo’n groot festival vind ik het ook een beetje vreemd dat dat juist niet al jaren vooruit is gepland. En met mij was de verbazing onder andere bierliefhebbers ook groot. Verder vond ook ik het een fantastisch festival, dus daar zeker niks op af te dingen.

      /   Beantwoorden  / 
 2. Marie

  Ik reageer heel laat maar wil jullie en vooral de blogger er wel even opwijzen dat zo’n locatie aanvragen 1 ding is. Ze effectief krijgen een 2de ding is. De locatie is in bezit van het stadsbestuur & ook zij kunnen fouten of “loze beloftes” maken. Niet altijd meteen de organisatie met de vinger wijzen dus !

  Hopelijk kunnen zij jullie dit & volgend jaar opnieuw bekoren.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.