Brouwerij Huyghe treedt toe tot Belgian Family Brewers

De Belgian Family Bewers maakt zich sterk voor het Belgische bier en gaat de strijd aan met de buitenlandse valse concurrentie. Men gebruikt daar namelijk termen als ‘Belgian beer’ en ‘Belgian style’. Overigens denk ik dat dit ook positief kan zijn als de Belgische brouwers hierop inspelen door een front te vormen. Met de vereniging van de Belgische brouwerijen laten ze gezamenlijk zien dat aan het Belgische bier een lange historie vooraf is gegaan. Brouwerij Huyghe met het bekende bier Delirium Tremens is nu het 15e lid van de Belgian Family Brewers.

De brouwerij die al sinds 1654 actief is treedt toe met de vier varianten van “Delirium”, de Delirium Tremens, Nocturnum, Red en Christmas. Dit is het bier met het typische roze olifantje dat in 1998 wereldberoemd werd door de benoeming van Delirium Tremens tot ‘Best beer of the World’. Ook het onlangs award winnende bier La Guillotine wordt lid van de Belgian Family Brewers.

Alain De Laet: “Het aansluiten van onze brouwerij bij de Belgian Family Brewers is een mooie aanvulling op onze bedrijfsfilosofie. De wereld meer laten zien over onze Belgische familiebrouwerijen, brouwactiviteiten en ambachtelijke bieren. We hebben een rijke geschiedenis en tientallen jaren hard gewerkt om deze prachtige Belgische bieren te brouwen.    

De Belgian Family Brewers groepeert historische en onafhankelijke familiebrouwerijen die met het BFB-label de consument de garantie bieden van een echt en traditioneel Belgisch bier. Alleen  de bieren die voldoen aan de strikte vereisten van de vereniging komen in aanmerking voor het label. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat het bier volledig in België gebrouwd worden door een familiebrouwerij die minstens 50 jaar ononderbroken bier brouwt.

We hebben natuurlijk in Nederland enkele verenigingen waar brouwerijen zich bij aan kunnen sluiten. Dit beperkt ons naar mijn idee vooral op de promotie van bier in Nederland. Echter vergeten we hiermee misschien niet een belangrijk deel van de wereld? En maken we ons afzetgebied daarmee niet veel te klein. Zeker in het licht op globalisering. Momenteel is het natuurlijk redelijk ondoorzichtig voor het buitenland wat er in de Nederlandse geschiedenis op het gebied van bier heeft plaatsgevonden. En dat is natuurlijk heel veel! Idee om dit alles onderwerp ook op de agenda te plaatsen?

Bron: Belgian Family Brewers

Lees ook:Duvel Moortgat treedt toe tot Belgian Family Brewers
Lees ook:Niet morsend (horeca)personeel gezocht!
Lees ook:Beerimporters from all over the world about Belgian Beers!
Lees ook:Belgian Family Brewers groeit uit naar 20 brouwerijen
Lees ook:Winnaar prijsvraag Delirium Tremens

0 reacties op “Brouwerij Huyghe treedt toe tot Belgian Family Brewers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.