Lamsvlees met courgette, pompoen en Malheur 8

Het nieuwe ABT-bier van de maand al geproefd? Malheur 8. Het staat in de maand april op de tap bij alle biercafés die zijn aangesloten bij de alliantie van bier tapperijen. Uiteraard ook deze maand een heerlijk bijpassend gerecht van Han Hidalgo bij de Malheur 8 donker: Lamsvlees met courgette, pompoen en Malheur 8. Een ander mooi abdij- of trappistenbier dubbel kan ook goed gecombineerd worden bij dit gerecht. (fotografie: M.Therese Bruggeman)  

Ingrediënten voor vier personen:
500 gram ontbeende lamsbout (of lamsschouder), in blokjes
1 ui
2 teentjes knoflook
2 eetlepels tomatenpuree
1 takje rozemarijn
1 kleine courgette
250 gram flespompoen of andere pompoensoort
3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
3 dl gevogeltebouillon
1 dl Malheur 8 donker
peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:
Ui en knoflook schillen en in stukjes snijden. Pompoen schillen, zaadlijst verwijderen en in blokjes snijden. Het wit van de courgette zoveel mogelijk afsnijden en in blokjes of reepjes snijden. De blokjes lamsbout met weinig zout bestrooien. Olie in een braadpan verhitten en de blokjes aanbraden. Ui toevoegen en kort meebraden. Hittebron op de laagste stand zetten en knoflook, tomatenpuree, bouillon en het takje rozemarijn toevoegen.

In 50 minuten gaar stoven. Tien minuten voor het einde van de stooftijd, het stoofvocht iets inkoken, takje rozemarijn verwijderen en bier, pompoen en courgette erbij doen en verder stoven. Op smaak brengen met peper en zout. Zo warm mogelijk serveren met aardappelkroketjes of tagliatelle, vergezeld van een glas Malheur 8 donker.

(red.) Aangezien dit bier in een testfase zit zal het lastig zijn dit op fles te verkrijgen. Het gerecht leent zich ook goed om een abdij- of trappisten dubbel van 8% erbij te serveren. En uiteraard kan dit ook gebruikt worden bij de bereiding van het gerecht.

 Bron: Biercuisine, Han Hidalgo

Lees ook:ABT-gerecht: Gegrilde courgette
Lees ook:Lamsspiesjes gemarineerd in St. Adriaans bruin
Lees ook:Kalkoenfilet met broccoli en Texels Skimme
Lees ook:Konijnenrugfilet met pruimen en kerst- of winterbier
Lees ook:ABT-gerecht: Wildzwijngoulash met Delirium

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.