Eerste bier voor Witte Klavervier Zwolle

Sinds januari 2011 is de Stadsbrouwerij van Zwolle uit 1651 weer nieuw leven ingeblazen. Daarmee wordt ook het Witte Klavervier bier weer teruggebracht op de markt. Overigens niet het originele recept maar wel het biermerk. De eerste brouwdag zit erop en het lang verwachte Blond Hoppenbier kan nu gaan rijpen. In overleg met Witte Klavervier en meesterbrouwer Ruud van Moorst  (Bierbrouwerij De Eem) is het bier bij de Scheldebrouwerij gebrouwen.

Meesterbrouwer Ruud van Moorst, en eigenaren Freek en Henk Ruis van de Witte Klavervier brouwen een lichtblond bier met lichte moutsoorten, een Pilsenermout van 3 EBC en een Münchenermout van 15 EBC. Voor de hop is gekozen voor Hallertauer Perle (Duits), de Centennial, een Amerikaanse hopsoort en Cascade hop.

Het brouwsel kan naar verwachting over over vijf à zes weken afgevuld worden in vaten en op fles. Om de hergisting goed te laten plaatsvinden zal het bier nog enkele weken rusten. Het Blond Hoppenbier beschikt over een alcoholpercentage van 6,2 procent. We zijn uiteraard erg benieuwd naar dit hopbittere brouwsel.

Lees ook:Bierproef: Klavervier blond hoppenbier
Lees ook:Egmondse Witte gepresenteerd
Lees ook:10-06-’12: Twents Speciaalbier Festival
Lees ook:ABT-bier van de maand: Schipluyden
Lees ook:Nieuwe hopsoort Belma

0 reacties op “Eerste bier voor Witte Klavervier Zwolle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.