Kalkoenfilet, milde kerriesaus en Oude Schaterhand IPA

Bij het nieuwe ABT-bier van de maand juni Oude Schaterhand IPA van de brouwerij Dochter van de Korenaar heeft Han Hidalgo een gerecht met kalkoenfilet gemaakt. Overigens is het uiteraard ook mogelijk om dit gerecht met een andere India Pale Ale (IPA) van circa 7% alcohol te combineren. Eet smakelijk! (foto:  M. Therese Bruggeman)

 

Ingrediënten voor vier personen:
400 gram kalkoenfilet, liefst bio kwaliteit
2 sjalotjes
2 theelepels milde kerriepoeder
3 eetlepels olijf- of zonneblomolie
1,5 dl gevogelte- of groentenbouillon
2 eetlepels crème fraîche
6 eetlepels Oude Schaterhand IPA Dochter van de Korenaar
4 radijsjes
gave blaadjes spinazie, snijbiet of loof van radijs
peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:
Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. Kalkoenfilet in kleine blokjes snijden en met weinig zout bestrooien. Olie in een wok of braadpan verwarmen en de kalkoenfilet roerbakken. Stukjes sjalot toevoegen en kort bakken. Hittebron op de laagste stand zetten en de bouillon en milde kerriepoeder erbij doen. In ruim 20 minuten gaar stoven. Vijf minuten voor het einde van de stooftijd het vocht iets inkoken en het bier al roerende toevoegen. Tegen het einde van de stooftijd op een hogere hittebron goed verwarmen en daarna crème fraîche erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout.

Over blaadjes spinazie, snijbiet of loof van radijs verdelen. Met een dun plakje radijs garneren. Als aperitiefhapje serveren samen met het ABT-bier van de maand Oude Schaterhand IPA van de Dochter van de Korenaar in Baarle-Hertog. 

Bron: Han Hidalgo

Lees ook:ABT-biergerecht: Kalkoenfilet met prei, blauwaderkaas en ?
Lees ook:ABT-gerecht van de maand
Lees ook:Eendenvlees met spitskool en kerst- of winterbier
Lees ook:Konijnenrugfilet met pruimen en kerst- of winterbier
Lees ook:ABT-gerecht: Kastanjechampignons met eendenvlees

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.