De bekende Belgische bierbrouwster Hildegard van Ostaden, bekend van de Urthelbieren, heeft een nieuwe microbrouwerij geopend. Hier kunnen groepen terecht om hun eigen bier te brouwen. Tien jaar geleden bedacht Hildegard samen met haar echtgenoot en kunstenaar Bas van Ostaden het bier Urthel.
Hildegard ontwierp het bier en Bas de etiketten. De brouwster is afgestudeerd industrieel ingenieur met als specialiteit bierbrouwen. De afgelopen jaren gaf ze les aan toekomstige brouwers. Ze wilde echter een grotere uitdaging en een breder publiek laten kennismaken met en doceren over bier.
Met een proeflokaal en mini-installaties gaat ze nu workshops bier brouwen organiseren. Het leuke is dat het uiteraard kleinschalig is en het uitnodigend is voor gelegenheidsbieren. Per keer wordt 150 liter gebrouwen. Voor een trouwerij of gewoon een teambuildingsactiviteit, het is allemaal mogelijk. Tegelijkertijd is dit natuurlijk ook de proeftuin voor nieuwe Urthel-varianten.
Dit is echt een leuk concept! Jammer, dat er nog geen Nederlandse Urthel-vestiging is . De volgende stap is een eethuisje dat in november open zal gaan. Hier worden dan mooie Urthel-bier en spijscombinaties geserveerd. Microbrouwerij Urthel en Eet- en brouwhuis De Hoppeschuur is gelegen aan de Krommekeerstraat 21 in Ruiselede, België. Voor meer informatie kijk ook op www.urthel.com.
Lees ook:Beste seizoensbier van vrouwelijke brouwer
Lees ook:Urthel Tripel: Een warme sterke tripel
Lees ook:Baanbrekend programma PINT-symposium
Lees ook:Bierbrouwende vrouwen
Lees ook:Brouwerijen
Ja, vorige zondag was de officiële opening van deze nieuwe microbrouwerij, met flink wat bekende uit het bierwereldje…
Mooie Italiaanse installatie trouwens.
Bas van Ostaden is ondertussen trouwens sinds 3 jaar Belg geworden !
Maar de gewone Urthel bieren worden verder bij La Trappe gebrouwen.
Wordt ongetwijfeld vervolgd.
Geroen.
Er is wel een “Nederlandse Urthel-vestiging”: bij Brouwerij De Natte Cel (www.denattecel.nl) in Bovenkarspel kan er ook in groepsverband gebrouwen worden. En ik vermoed dat het nog wel op meer locaties kan.
Zeker en vast (of omgekeerd):
http://www.de7deugden.nl/workshop_bierbrouwen.html
Ik heb er ook nog een gevonden.. Mommeriete Gramsbergen met Carina Kelder!
Ik heb er ook nog eentje: Berghoeve – Den Ham
http://www.berghoevebrouwerij.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=54&Itemid=56
Lekker bezig allemaal!
Waar is de brouwerij precies gelegen in Ruiselede ?
Is dit ver van de Bruggesteenweg (“Brasserie De Radio”)?
Graag spoedig antwoord a.u.b.
Hallo Etienne,
Ze zijn inmiddels verhuisd naar Knesselare
Eet- en Brouwhuis de Hoppeschuur
Kerkstraat 5
Knesselaere, Oost-Vlaanderen, Belgium
Tel: +32 51 68 89 99
Geopend: Do – Zo van 18:00 – 0:00
Voor de mensen die het nog niet weten. de bieren worden niet bij Koningshoeven (la Trappe) gebrouwen maar in Belgie bij Bios/ van Eertvelde (bekend van gulden draak en piraat bieren)