Brouwerij de Natte Gijt van start

Twee broers Rudy en Marc Nordhausen laten Nederland op 10 september 2011 kennis maken met een nieuw Nederlands bier, Hop met de Gijt. De broers uit Weert lanceren dit onder een nieuwe Weertse brouwerij de Natte Gijt. De twee bierliefhebbers ontwikkelden meerdere proefbrouwsels en hebben vervolgens 750 liter van het nieuwe bier, dat ook in de prijzen viel, laten brouwen bij brouwerij de 3 Horne in Kaatsheuvel.   

Ongeveer twee jaar geleden is brouwerij de Natte Gijt geboren toen Rudy en Marc in de schuur aan hun zoektocht begonnen naar hun eigen perfecte bier. Proefbrouwsel op proefbrouwsel volgde waarbij ze nu na twee jaar het perfecte bier hebben gevonden. En dat het niet zomaar een bier is bewijst de winst met dit bier van het Open Nederlands Kampioenschap Amateur Bierbrouwen 2011

Tijdens de lancering is Hop met de Gijt ook van de tap te proeven. De presentatie vindt plaats in café Dennenoord in Weert. Voor meer informatie kijk op  www.brouwerijdenattegijt.nl

Bron en foto’s: Brouwerij de Natte Gijt.

Lees ook:Brouwerij de Natte Gijt lanceert tweede bier
Lees ook:Brouwerij de Natte Gijt lanceert nieuw bier
Lees ook:Inspiratie om bier te brouwen
Lees ook:Open Nederlands Kampioenschap Bierbrouwen
Lees ook:Wie wordt Nederlands Kampioen Bierbrouwen?

0 reacties op “Brouwerij de Natte Gijt van start

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.