Eerste landelijke Bier High Tea

Vrouwen die graag een keer een bijzondere High Tea wil bijwonen moet donderdag 16 februari 2012 van 15.00 tot 18.30 uur vrij maken om naar Melle af te reizen. Op www.bierenvrouw.be organiseert samen met Belgische brouwerijen en Dolce Far Tutto gratis acht culinaire bier bites. Daarmee laten vrouwen zien dat bier en gastronomie een mooie combinatie is en dat bier bovendien ook iets voor vrouwen is.

Brouwerij Huyghe in Melle heeft voor die gelegenheid haar brouwerij ter beschikking gesteld. Daarmee is de brouwerij voor één middag een vrouwendomein geworden. Naar schatting komen nu al circa 125 vrouwen tegelijk acht bier bites proeven, netwerken en krijgen zij een rondleiding in de nieuwe brouwerij.

Onafhankelijk bierinitiatief
Als Zythologen zijn initiatiefnemers Anneke Rijkers (Vlaamse biersommelier) en ik twee onafhankelijke ambassadrices van het bier. Met deze opzet willen we de deur naar bier voor vrouwen verder open zetten. Niet alleen brouwerij Huyghe werd bereid gevonden deze opzet mee te ondersteunen, maar ook collegabrouwerijen springen mee op de kar en willen ons maar al te graag van hun gerstenat laten proeven. Voor deze eerste kennismaking laat Ilse Duponcheel van Dolce Far Tutto – ook bekend van Belgian Beer Bites – tijdens de eerste Bier High Tea zien dat bier geweldig te combineren is met kleine hapjes.
De aanwezige dames mogen kosteloos van dit alles genieten na registratie op www.bierenvrouw.be. Vanaf Station Gent rijdt zelfs een gratis pendelbus heen en weer om iedereen veilig van en naar de brouwerij te brengen.

Allereerste Bier High Tea
Anneke Rijkers en Fiona de Lange: “Vandaag de dag is netwerken een belangrijk onderdeel van het professionele en dagelijkse leven geworden. Mannen trekken dan ook vaak met makkers op café om “een pint te gaan drinken”, met de gebruikelijke borrelnootjes en porties kaas. Wij dames kunnen dat natuurlijk beter. Omdat bier en gastronomie ook steeds vaker in het groot en het klein aan elkaar gekoppeld worden, laten wij de vrouwen vandaag graag kennis maken met de allereerste “Bier High Tea”. Het belooft een unieke dag te worden om zoveel vrouwen te verzamelen en te laten proeven van het beste van Belgische bodem. Het leven is aan de initiatiefnemers en hopelijk kunnen we met ons initiatief ook de biermarketing in een meer “vrouwvriendelijke” richting sturen.

Biermarketing
Over bier(marketing) kan alles gezegd worden met die ene slogan “Mannen weten waarom”. En juist aan de onwetendheid van vrouwen willen wij iets veranderen. Uiteraard zijn ook niet-bierdrinkende dames welkom in de brouwerij op deze “Bier High Tea”. Bier is vrouwelijker dan je zou durven dromen en bezit een breder smaakpallet dan dat van wijn. Toegankelijkheid troef dus. Er bestaat met zekerheid voor elke dame wel een bier dat haar zal bevalen, een zoektocht waar we de dames graag in willen bijstaan.”

Voor het complete programma en aanmelding kijk op www.bierenvrouw.be.

Lees ook:High Beer een nieuwe trend?
Lees ook:België maakt kennis met Bier High Tea
Lees ook:Bierrondje voor alle vrouwen van Nederland
Lees ook:Tournée Générale by women
Lees ook:Vrouwen zetten bier op de kaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.