Biertrechterspel uit de handel

Was je voornemend om het biertrechterspel te kopen en aan iemand te schenken met kerstmis? Dan ben je nu waarschijnlijk net te laat. Het omstreden bierspel wordt uit de handel gehaald en is nu al op veel plekken niet meer verkrijgbaar. Importeur Miko wil niet worden geassocieerd met drankmisbruik, zegt directeur Wil van Gelder. Het spel dat bestaat uit een trechter en opdrachtkaartjes kwam de afgelopen weken in opspraak toen een kamerlid het spel op het spoor kwam. Het zou jongeren aanzetten tot drankmisbruik.

Het spel is al jaren op de markt verkrijgbaar en volgens Van Gelder is de ophef danook onterecht. Er zijn nooit klachten geweest. Zo’n spel is natuurlijk wel de kat op het spek binden. Op de doos staat dat het gespeeld kan worden door jongeren van 16 jaar en ouder.

Tja, maar wie houdt zich daar nu aan. Er is niet zoals bij verkoop nog een waakhond. Het spel zet volgens Van Gelder niet aan tot drankmisbruik. Via de trechter worden mensen alleen opgedragen om enkele slokjes te drinken. Het zegt natuurlijk genoeg, want er is uiteraard geen jongen of meisje die het daarbij laat. Ik denk dat je de jongere generatie tussen de 12 en 18 jaar, want die spelen uiteraard dit spel, tegen zichzelf moet beschermen. Door groepsdruk, zeker bij een spel, gaan ze verder dan ze oorspronkelijk hadden gewild. En daardoor ontstaan ook veel van de comazuip gevallen.

Bron: novum/binnenland.nieuws

Lees ook:Politici bemoeien zich met drankspelletjes
Lees ook:Controles op drinkende jongeren
Lees ook:Zou de Take Zero actie werken?
Lees ook:Heineken start met ‘Know the Signs’ alcoholcampagne
Lees ook:Omkooppraktijken op Amerikaanse biermarkt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.