Bierverkoop bij Starbucks slaat aan

Koffieketen Starbucks gaat de introductie van bier en wijn naast koffie verder uitbreiden. In oktober vorig jaar introduceerde de koffiespecialist in Seattle in Amerika voor het eerst bier. Dit is blijkbaar bevallen waardoor de proef wordt uitgebreid. Nu zal op 25 plaatsen, verspreid in Amerika, in de Starbucks winkels naast koffie ook bier en wijn in de schappen te vinden zijn.

Door ook alcoholische dranken te verkopen kunnen ze meer omzet binnenhalen in de middag- en avonduren, zo schrijft persbureau Bloomberg. Bier kost in de VS 5 dollar (3,85 euro) en een glas wijn 7 tot 9 dollar. Starbucks zal vanaf nu in alle nieuwe, grote vestigingen de proef met de verkoop van alcoholische dranken doorvoeren.

Ze staan zo bekend om koffie, zou het dan niet beter zij om de omzet op andere zaken binnen te krijgen dan op bier? Ik blijf ‘t een vreemde strategische keuze vinden.

Bron: Z24

Lees ook:Starbucks gaat bier verkopen
Lees ook:Omzetstijging bij AB InBev
Lees ook:Geringe stijging bierprijs
Lees ook:Grolsch wint biermerkenstrijd
Lees ook:Terrastrends 2012: speciaalbier en biologisch

3 reacties op “Bierverkoop bij Starbucks slaat aan

  1. Fred Schiphorst

    Het is een bekende startegie: je minder afhankelijk maken van één product. De manier om te vorokomen dat je ten onder gaat aan een afnemende vraag naar dat ene product. Bovendien boor je een nieuwe markt aan: die mensen die snel even een biertje willen pakken. Ik vraag me wel af wat ze gaan tappen: een goed craftbeer of toch Bud…

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jaap

    Een Bud past toch meer bij Starbucks, hun koffie is toch waterig/smakeloos en duur. 5 dollar voor een biertje is toch wel aan de hoge kant….

      /   Beantwoorden  / 
    1. Fred Schiphorst

      Ik ken de prijzen in de VS niet, maar in Nederland zijn ze niet zo duur als jij hier schetst volgens mij. Maar ik verwacht ook eerder iets Bud-achtigs dan een echt goed bier. In Nederland misschien Heineken of Bavaria of een ander niet bijster interessant bier?

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.