KHN pleit voor één BTW-tarief voor iedereen

Lodewijk van der Grinten Directeur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) liet gisteren weten dat hij graag de voorkeur zou hebben voor één btw-tarief van 16 procent voor ”alles en iedereen”, met uitzondering van sport en zorg. Als het tarief voor de horeca van laag naar hoog wordt aangepast dan zorgt dit voor meer verliezers, aldus directeur Lodewijk van der Grinten in zijn blog.

 

Een btw-verhoging zou 24.000 arbeidsplaatsen gaan kosten aangezien consumenten niet meer geld te besteden hebben en dus minder uitgeven in de horeca. Het is een kettingreactie. Als horeceproducten duurder worden door een hogere btw, gaat de menuprijs omhoog en betaalt de consument meer voor hetzelfde. Het aanpassen van ‘t btw-tarief levert de schatkist 1,3 miljard op echter daarvan is de horecabranche de dupe. Precies dat bedrag zal de consument dus minder uitgeven.

KHN berekende ook wat dat betekent bij een gelijkblijvend consumptiepatroon. ”Dat komt neer op 800 miljoen euro minder effectieve omzet”, aldus Van der Grinten.

Bron: nu.nl

Lees ook:Heineken stopt partnerschap met KHN
Lees ook:CEO Grolsch: ‘Praten over oplossingen aan tafel’
Lees ook:KHN daagt bierbrouwers voor de rechter
Lees ook:Sterke relatie met brouwer maakt ongelukkig
Lees ook:Opnieuw omzetverlies verwacht in horeca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.