Heineken stopt partnerschap met KHN

Bierbrouwer Heineken zal per 31 december 2013 geen strategisch partnerschap meer hebben met brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland. Dit was te lezen op de website van Misset Horeca afgelopen vrijdag. Heineken-woordvoerder Hans Sjouke Koopal bevestigde ook tegenover mij dat de samenwerking wordt stopgezet.

Hij bevestigde dat de aanleiding inderdaad de dagvaarding is die KHN in april stuurde aan Heineken, Grolsch, Bavaria en AB InBev. “Een samenwerking hebben met een partij die je dagvaardt is vreemd”, zo zegt Koopal. De opzegging waarbij een opzegtermijn van een jaar in acht moet worden genomen heeft niets te maken met de zaak Nieuwe Dikke Dries, zo zegt Hans Sjouke. “Natuurlijk heeft de houding van KHN en directeur Lodewijk van der Grinten niet positief bijgedragen aan een eventueel verdere samenwerking”, zo bevestigde Hans Sjouke Koopal ook aan bier.blog.nl.

In Misset Horeca is te lezen dat Joris Prinsen, woordvoerder namens KHN, op de hoogte is van het stopzetten van de samenwerking. De reden staat volgens hem niet in de brief genoemd, gericht aan Lodewijk van der Grinten, directeur KHN. De brief is wel verzonden en dus verstuurd ten tijde van de rechtszaak en de massale #iksteunjos-campagne. Echter dit hoeft niet de reden te zijn volgens Prinsen die bovendien aangeeft dat er geen enkele uitleg nodig is om de samenwerking te beëindigen.

Bron: Misset Horeca

Lees ook:Heineken wil af van bankiersrol
Lees ook:KHN pleit voor één BTW-tarief voor iedereen
Lees ook:Bierprijs in café kan veel lager
Lees ook:KHN: Heineken intimideert cafébazen
Lees ook:Heineken schrapt 70 banen

Eén reactie op “Heineken stopt partnerschap met KHN

  1. Fred Schiphorst

    Nog een aanvulling die ik las: KHN heeft anagegeven dat het bedrag dat ze voor komend jaar nog te goed hebben aan een goed doel te zullen schenken.
    Wat ik me ondertussen afvraag is wat dat samenwerkingsverband nu opgeleverd heeft. Geld or KHN, zo veel is me duidelijk geworden. Maar verder? Ik ben benieuwd of iemand iets concreets kan noemen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.