Nieuwe Duvel Collection Glazen op de markt

Vanaf deze week zijn twee nieuwe artistieke, gelimiteerde Duvel glazen op de markt. Ze zijn onderdeel van de Duvel Collection 2012. De Nederlandse Job Wouters a.k.a. Letman en de Belgische Philippe Debongnie tekenen dit jaar voor de ontwerpen. Debongnie is een nieuw talent en winnaar van de eerste internationale Duvel Design Contest. Letman is een eigenzinnig typograaf / grafisch vormgever die zijn sporen in de kunst- en designwereld al enige tijd heeft verdiend.

Al sinds 2010 brengt Duvel jaarlijks een nieuwe Duvel Collection met designglazen. Ik weet dat er heel wat spaarders zijn. Eerdere jaren hebben bijvoorbeeld gevestigde kunstenaars als Arne Quinze (B), Parra (NL), Eley Kishimoto (UK), Stefan Glerum (NL) en Denis Meyers (B) het Duvelglas kunstzinnig mogen verfraaien.

Twee glazen
Dit jaar zijn er zelfs twee glazen. Naast Letman heeft de winnaar van de Duvel Design Contest die dit jaar in maart een winnaar opleverde ook zijn talent laten gelden. Met de wedstrijd waaraan ruim 900 deelnemers meededen wil Duvel jonge ontwerpers in de schijnwerkpers zetten. Dit jaar won de Belgische Philippe Debongnie met als hoofdprijs dat zijn ontwerp werd opgenomen in de internationale Duvel Collection.

Letman
De Nederlandse Job Wouters a.k.a Letman, is een welbekend typograaf / grafisch ontwerper. Hij is helemaal gek van letters zoals ook op het Duvelglas is terug te zien. Zijn werk is overal te zien: van posters en flyers in het uitgaansleven, tot exposities in galerieën en opgenomen in kunstenaarsboeken. In 2010 won Letman de Dutch Design Award voor een reeks posters die hij samen met Yvo Sprey ontwierp.

Verkrijgbaarheid
De Duvel Collection 2012 is vanaf deze week verkrijgbaar in supermarkten en slijterijen. Tot zo lang de voorraad strekt! De glazen worden apart verkocht samen met twee flesjes Duvel. Adviesprijs is € 4,49.

Lees ook:Belg wint Duvel Collection design wedstrijd
Lees ook:Belgisch Duvel glas met Nederlands kleurtje?
Lees ook:Duvel Design Contest levert 700 inzendingen op
Lees ook:Duvel lanceert kunstcollectie in glaswerk
Lees ook:Maak je eigen Duvel glas

Eén reactie op “Nieuwe Duvel Collection Glazen op de markt

  1. Dennis

    Heb ze al in huis

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.