Gelovige Thomas bij ‘t Arendsnest

Wie bij ’t Arendsnest in Amsterdam op de tapkranen kijkt, vindt hier ineens het bier ‘Gelovige Thomas’ met een foto van Thomas Wijns. Gisteren werd het eenmalig gelanceerd voor het afscheid van Thomas die de stap heeft gemaakt om biercafé ‘t Arendsnest te verlaten om verder te studeren. Erg jammer natuurlijk aangezien zijn grote bierkennis zeker gemist gaat worden. Uiteraard staat er alweer een batterij bierkenners in wording klaar om zijn leegte op te vullen. Als aandenken hebben we ‘zijn’ ’Gelovige Thomas’. Je mag één keer raden waar dit bier gebrouwen is….

Eenmalig
Nee, niet bij Jopen zoals ik dacht aangezien zij het bier ‘Ongelovige Thomas’ daar brouwen. Eenmalig mocht ‘t Arendsnest het bier met de naam ‘Gelovige Thomas’ op de tapkranen zetten en brouwden zij het bier bij De Molen. Een bijzonder smaakvol, verraderlijk bier met maar liefst 12% alcohol. Een donker bier met veel carameltoetsen, zoet in aanzet en een mooie bitterheid in de nasmaak.

Arabier Dolle Brouwers
Het is echt een bier om even bij te gaan zitten en de avond mee af te sluiten. Een vol bier met veel body waarbij je de alcohol absoluut niet proeft. Ik zeg probeer het snel voordat het op is…. en loop vervolgens ook nog even door naar Proeflokaal In de Wildeman in Amsterdam. Daar staat namelijk het Arabier van de Dolle Brouwers op de tap. Bijzonder aangezien hiervoor met een vat helemaal naar de brouwerij is gereden, de enige manier om dit bier van de tap te laten stromen.

Proost! en Thomas, ik wens je nogmaals heel veel succes met je studie! 

Lees ook:Verrassende nieuwe naam voor ’t Arendsnest!
Lees ook:Dolle Tinus: zwaar blond bier
Lees ook:Nieuw Nederlands pils bij Biercafé ‘t Arendsnest
Lees ook:26-01-’12: Bier en Kaas proeverij ‘t Arendsnest
Lees ook:Jopen Gerstebier huis’pils’ bij café ‘t Arendsnest

Eén reactie op “Gelovige Thomas bij ‘t Arendsnest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.