14% verkoopgroei ‘craftbeer’ in USA

The Brewers Association, een vereniging waar de meeste brouwerijen uit de VS bij zijn aangesloten, presenteert vandaag nieuwe verkoop- en groeicijfers van de Amerikaanse Craftbeer markt. Over de eerste helft van 2012 noteerden de kleine en onafhankelijke bierbrouwers een verkoopgroei in dollars van 14 procent. Het biervolume dat verkocht werd nam toe met 12 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. (afbeelding: Brewers Association)

Er zijn ongeveer 6 miljoen vaten craftbeer (ook wel speciaalbier) verkocht in de eerste helft van 2012 terwijl de overall bierverkoop in de VS nog steeds daalt. De speciaalbier brouwers laten in de VS net als in Europa een goede groei zien. Momenteel werken 104.000 fulltime en partime medewerkers in de Amerikaanse biersector.

Goedlopende bierstijlen
Volgens Paul Gatza van de Brewers Association is de Amerikaanse bierdrinker gek op alle verschillende biersmaken. Bierstijlen die het goed doen zijn: india pale ales, seizoensbieren en Belgisch geïnspireerde ales. Momenteel zijn er 2.126 brouwerijen in de VS waarvan 350 nieuwe brouwerijen zijn opgestart sinds juni 2011. Nog eens 1.252 brouwerijen hebben een opening in de planning staan.

Bron: Brewers Association

Lees ook:Sterke groei Amerikaanse bierbrouwers
Lees ook:Nieuwe update bierstijlen Brewers Association
Lees ook:Top 50 Amerikaanse brouwerijen
Lees ook:140 verschillende bierstijlen?
Lees ook:Top 50 bierbrouwers van de USA

2 reacties op “14% verkoopgroei ‘craftbeer’ in USA

 1. Arjen

  Ik zie dat ‘barrels’ (zoals vaker overigens)wordt vertaald als ‘vaten’, maar in dit soort artikelen (zoals die van de Brewers Assn. dus) gaat het vrijwel altijd over een barrel als inhoudmaat van ca. 120 liter. ‘An estimated 6 million barrels’ wordt dus beter vertaald als ‘ca. 7,2 miljoen hectoliter’.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Ja! klopt Arjen, bedankt voor de toevoeging!!

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.