Horeca brengt 56.375 euro naar KiKa

Frits Hirschstein, oprichter van KiKa (Kinderen Kankervrij) heeft gisterenavond de cheque van €56.375,- in ontvangst genomen dat met de eerste Geniet & Geef-actie in de horeca werd opgehaald. Een prachtig resultaat waarmee in 2013 een volledig onderzoek naar de genezing van kanker bij kinderen gefinancierd kan worden.

 

In gezelschap van KiKa-ambassadeur Mik Harren en Geniet & Geef ambassadeur Peter van der Arend sloeg Hirschstein tevens het eerste fust ‘Geniet& Geef bier’ aan, waarna zich in nog eens 165 cafés in heel Nederland de pompen openden. Frits Hirschstein: “Ik ben zeer onder de indruk van de inzet en betrokkenheid van Horeca-ondernemers, Brouwerij De Koninck en iedereen die ‘Geniet & Geef’ dit jaar mogelijk heeft gemaakt. Fantastisch dat ook in moeilijke tijden de Horeca een manier vindt om een positieve bijdrage aan een maatschappelijke kwestie te leveren. Een genezingspercentage van 100% voor kinderen met kanker komt zo weer iets dichterbij.” Op dit moment is dat genezingspercentage 75%.

Op naar 100 hectoliter
Het genezingspercentage bepaalt ook volgend jaar de hoeveelheid bier die verkocht zal worden. Dit jaar stelde de Antwerpse brouwerij De Koninck 75 hectoliter (7.500 liter) van haar ‘Triple d’Anvers’ ter beschikking. Welke brouwerij volgend jaar het Geniet & Geef bier zal aanbieden is nog niet bekend. Gaius Voûte, algemeen directeur van Geniet & Geef initiatiefnemer Bier&cO, zal dit op 13 januari 2013 bekend maken tijdens de ‘Biermarkt voor KiKa’. Geniet & Geef ambassadeur Peter van der Arend organiseert deze Biermarkt ter gelegenheid van 12 ½ jaar Arendsnest, een van zijn bedrijven. Voûte: “Ooit hopen we natuurlijk 100 hectoliter te kunnen schenken. Dat is allesbehalve een onhaalbaar doel!”

Het eerste fust van Triple d’Anvers bracht €330,- op. In totaal deden 166 horecazaken mee aan de actie!

Lees ook:Genieten van bier en geven voor KiKa
Lees ook:Bierbranche zamelt nu al 55.000 euro in voor Geniet en Geef-actie
Lees ook:Geniet en Geef-actie bereikt nu al halve ton
Lees ook:Initiatieven in de bierwereld: 4.000 euro voor KIKA
Lees ook:BeerTemple brouwt voor KiKa en jubileum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.