Winterse Delftse Kuyte bier weer verkrijgbaar

Langzamerhand wordt het weer tijd voor winterbier. Steeds meer bockbieren verdwijnen weer van de tap bij cafés en maken plaats voor de winterbieren. Bierhistorie Delft lanceert ook dit jaar haar Delftse Kuyte bier. Het winterbier bevat 8,5 procent alcohol, heeft tonen van zoethout en kruidnagel en een lichtbittere afdronk. Tijdens het afvullen is een vleugje kandijsuiker toegevoegd.

Kuyte bier was in vroegere tijden een zwaar bier, wat eigenlijk alleen betaalbaar was voor de rijke inwoners van de stad Delft. Toen het VOC terugkwam met thee, koffie, cacao en wijn zwakte het Kuyte bier af naar een dunbier of ook wel in de volksmond Scharrebier benoemd. Het Delfts Kuyte bier is verkrijgbaar in 33 cl. Flessen, maar ook in een 75 cl. Op www.bierhistoriedelft.nl vind je meer informatie over waar dit bier te koop is.

Lees ook:Delftse Kuyte bier weer op de markt
Lees ook:Bierhistorie Delft lanceert Biermosterd!
Lees ook:Ontdek de rijke Delftse bierhistorie
Lees ook:Bierhistorische rondwandelingen 2011
Lees ook:Delft heeft weer een brouwerij

3 reacties op “Winterse Delftse Kuyte bier weer verkrijgbaar

  1. secretaris PINT -regio Noord

    Ziet er prachtig uit, maar helaas niet op het “3e Noordelijk Kerst- en Winterbierenfestival”. Daar zijn wel zo’n 40 andere Kerst- en Winterbieren om van te genieten. Zie http://www.noord.pint.nl. Dit wordt weer een prachtig festival in de buitenlucht in hartje winter!! Dit moet je meemaken!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jan

    Scharrelbier moet zijn scharrebier. Wel een aardige slip of the pen trouwens…. :-)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Fiona de Lange

      Ik vind Scharrelbier veel leuker ;-) . Is inderdaad Scharre bier, dun bier, overigens zag ik dat ‘t op de website van Bierhistorie Delft niet helemaal juist staat….

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.