Brouwerij Toetëlèr lanceert ‘Sinterklaasbier’

In december 2010 vroeg ik op mijn blog om meer Sinterklaasbier te brouwen oftewel speculaasbier. De meningen waren verdeeld. De Belgische brouwerij Toetëlèr lanceert dit jaar haar eigen speculaasbier op zaterdag 24 november. En dat is niet voor Sinterklaas maar ter gelegenheid van de Hasseltse Speculaasdag. Wel zie ik een nieuwe markt voor de brouwerij uit het Belgisch-Limburgse Hoeselt, namelijk Nederland. 

 

Luc Festjens heeft samen met kruidenspecialis Marc Brees het recept ontworpen. Het is een ongefilterd amberbier dat hergist op fles en maar liefst 8,5 procent alcohol bevat. Volgens de makers uitstekend te drinken als dessertbier bij een cake of een zoet gerecht. Er is slechts 600 liter van het bier gebrouwen, inderdaad niet veel. Het zal naar verwachting jaarlijks tijdens de wintermaanden terugkomen op de markt.

Kan je dit bier niet bemachtigen dan is het speculaasbier van brouwerij het Anker of de Speculator van SNAB zeker een goed alternatief.

Lees ook:Bier proeven: Graaf Dicbier
Lees ook:Kasteelbier bruin: een echte dessertbier
Lees ook:Chouffe lanceert dessertbier Château d’Ychouffe
Lees ook:Bierliefhebber wil 2,50 tot 3,00 euro voor bockbier betalen
Lees ook:Maredsous Tripel: zacht van smaak

3 reacties op “Brouwerij Toetëlèr lanceert ‘Sinterklaasbier’

  1. Broeder RB

    Heb geen idee wat ik me hierbij moet voorstellen. Heeft iemand ervaring met een speculaasbier? Is dat een succes? Klinkt wel als het proberen waard.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Fiona de Lange

    Alles is natuurlijk afhankelijk of je ervan houdt of niet. De Speculator van SNAB is zeker de moeite waard om een keer te drinken.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Jasper

    Ik wist niet wat ik me ervan moest voorstellen, maar nu staat het glas Toetëlèr Speculaas naast mij. Zeer bijzonder bier, aparte smaak! Even wennen, maar wel lekker.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.