Bier proeven: Graaf Dicbier

Het recept van het blonde Graaf Dicbier is samengesteld door de Muifelbrouwerij en gebrouwen bij Sint Servattumus in Schijndel. Een goudkleurig bier met 6 procent alcohol en lichttroebel. De schuimkraag is minimaal.

Geur en smaak
Een gemiddeld volmondig blond bier met in de geur tonen van perzik, hars en zoet fruit. Voor wie van een zoet bier houdt, dit is zeker jouw bier. Net als in de geur is ook de smaak van Graaf Dicbier zoet, stroperig met tonen van rozijn en de smaak doet je denken aan stroopwafel. Caramel ontbreekt danook zeker niet!

Afdronk
De afdronk van dit blonde bier is droog waarbij kruiden zoals peper naar boven komen. Dat maakt Graaf Dicbier naast zoet ook nog krachtig in afdronk. De smaak blijft langer hangen in de mond.

Overall
Dit bier heeft een zoet candy-achtig karakter dat in de afdronk wat pit krijgt door de opkomende kruiden en droge afdronk. Het zou prima kunnen fungeren als dessertbier bij een fruitig gerecht!

Lees ook:Bier proeven: Beerze Beer
Lees ook:Bier proeven: Witte Parel
Lees ook:Bier proeven: Adriaan Witbier
Lees ook:Affligem Tripel: een krachtig bier
Lees ook:Bockbierproef: Budels Herfstbock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.