Koningsbier?

Onze aanstaande Koning houdt erg van pils, niet voor niets was zijn bijnaam jarenlang koning pils. Overigens werd ook jarenlang door de Rijksvoorlichtingsdienst stelselmatig gewerkt om van deze naam af te komen. Dus een koningspils zal niet met veel trompetgeluiden worden ontvangen. Het zou daarom toch passend zijn om voor de nieuwe koning een speciaalbier te introduceren. Dan heeft hij direct voor eens en voor altijd afscheid genomen van Koning pils en wordt hij Koning Speciaalbier.

Bij welke Nederlandse brouwerijen zijn de brouwketels al aan het warm draaien? Voor het huwelijk van Kate en William lanceerde Brewdog een maand voorafgaand aan het huwelijk een Viagra bier, dat vervolgens voor het feest naar het Paleis werd toegezonden. Natuurlijk verzinnen wij zoiets niet en kunnen wij dat beter!

Blond bier met veel hop
Willem-Alexander heeft zich altijd hardgemaakt voor de Nederlandse waterwegen, het belangrijkste ingrediënt van bier. Er liggen meerdere raakvlakken dussss: Wat wordt het nieuwe Koningsbier? Een bier met ingrediënten van eigen bodem, een streekproduct uit Nederland. Het fenomeen om een bier te lanceren door of voor een staatshoofd is niet vreemd, zo heeft Obama immers ook zijn eigen honingbier.

Lekker blondje zoekt man
Ik doe alvast even een voorzet: Willem-Alexander houdt van pils dus hij waardeert zeker ook bittertonen. Momenteel bestaat er een hopoverschot dus als het nieuwe koningsbier nu eens een blond bier, gebrouwen van water van eigen bodem, met bittere hoptonen wordt? Past bovendien ook nog eens goed bij zijn blonde coupe. En ik bedenk me ineens dat de zoektocht van Amstel dan ook ten einde is: lekker blondje zoekt man. Nou, is ook weer opgelost! We weten ook direct wie ‘t brouwt! Zonder gekheid: wie zou er mee komen?

Lees ook:‘Willem-Alexander’ geeft eerste rondje Royaal
Lees ook:Van Prins Pils tot Koning Speciaalbier
Lees ook:Brouwers weten zich geen raad met vrouw
Lees ook:Bier voor de koning
Lees ook:Waarom mag de koning het Zwolse koningsbier niet proeven?

4 reacties op “Koningsbier?

 1. Louis Klaassens

  Fiona,

  Even zeuren; Het was Prins Pils. Dat allitereert ook lekkerder.

  Maar goed idee.

  Louis

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   ;-)

     /   Beantwoorden  / 
 2. tony

  Fiona niks voor jou?!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.