Sander van Veenendaal beste Heineken Star Serve Bartender

Heineken tappenIn de Heineken Experience in Amsterdam is Sander van Veenendaal verkozen tot de beste Heineken Star Serve bartender van Nederland. Op 25 november aanstaande kan hij in de wereldwijde finale zich gaan meten met collega’s van over de hele wereld.

Sander is werkzaam bij Grandcafé de Lindenhof in Soest. Van Veenendaal: “Dit is zo gaaf en vooral zo spannend. Iedereen in deze wedstrijd deelt een passie voor bier, topkwaliteit en we zijn er trots op dat we in een Heineken Star Serve-zaak werken. Als je dan gekozen wordt tot de beste bartender, is dat een waanzinnige eer. Ik zal er alles aan doen om in de Global Final de Nederlandse trots hoog te houden.”

Wereldwijde finale
Op 25 november is de grote finale van de door Heineken georganiseerde Global Bartender Finals. Finalisten uit twintig landen strijden dan om de titel beste Heineken Star Serve-tapper van de wereld. De winnaar krijgt bovendien een verzorgd weekend naar een stad in een land naar keuze. Sander van Veenendaal moet het in de finale opnemen tegen collega’s uit onder meer Brazilië, Dubai, Italië en zelfs Zuid-Korea.

Foto 1 Winnaar Sander van VeenendaalHeineken Star Serve
Een paar honderd horecazaken in Nederland maken deel uit van Heineken Star Serve, een programma om de kwaliteit van tapbier in de horeca te optimaliseren. Ruim honderd zaken gaven zich op voor de Nederlandse voorrondes van de Global Bartender Final.

Erik Schuckink Kool, directeur HEINEKEN Horeca: “De bartender volgt 5 stappen: spoelen, tappen, afschuimen, controleren en serveren. Maar minstens zo belangrijk is de houding van de bartender. Of zoals de slogan van de wedstrijd het al zegt Do you have the magic?. Wij waren er unaniem over uit; Sander van Veenendaal heeft naast topkwaliteiten als bartender zeker ook the magic.”

Lees ook:Zoektocht naar beste Bartender van Nederland van start
Lees ook:Wie wordt de leukste bartender van Groningen?
Lees ook:International Master Bartender competitie in Nederland
Lees ook:Nieuwe tap voor Nederlandse horeca
Lees ook:Francis Meijners winnares Master Bartender Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.