Zoektocht naar beste Bartender van Nederland van start

Pilsner Urquell gaat voor de tweede keer op zoek naar de beste bartender van Nederland. Vanwege het grote enthousiasme vinden er voorafgaand aan de grote, landelijke finale op 21 augustus 2012, twee regionale finales plaats in Utrecht en Rijssen. Op 25 en 26 juni 2012 strijden 41 deelnemers om een plek in de finale.

Jurering
Een jury bestaande uit onder andere Sander van Werkhoven en juryvoorzitter Hans Glandorf gaan de deelnemers testen op de kennis, kunde en passie voor de kwaliteitsbehandeling van bier in het algemeen en het merk Pilsner Urquell in het bijzonder. De uiteindelijke winnaar mag zich “Master Bartender Nederland 2012” noemen en gaat door naar de internationale finale in Praag.

Regionale finales
Uit beide regionale finales gaan vijf kandidaten door naar de landelijke eindstrijd waar uit de tien kandidaten één Nederlandse winnaar volgt. De Master Bartender Nederland mag het vervolgens op 4 oktober in Praag opnemen tegen 14 andere internationale winnaars. De hoofdprijs is 10.000 euro en net als voor de nummer twee en drie een stage van twee maanden bij een top horeca etablissement in Londen. Daarop volgt bovendien een gerenommeerde Engelse talencursus.

Verrassingsbezoek door ‘mystery shopper’
Niet alleen het resultaat op de regionale finale telt. Voorafgaand zal een mystery shopper namelijk een bezoek brengen aan de horecazaak om daar alvast de kwaliteit van de bierbehandeling, bieropslag, bierstelling, leiding en de techniek te beoordelen. Voor alle onderdelen worden punten toegekend die vervolgens gedeeltelijk meetellen in de totale score in de regionale finale.

Tijdens de regionale finale worden de deelnemers onderworpen aan een schriftelijk examen, een blindproeverij en natuurlijk moeten zij ook hun taptechnieken en presentatie in de praktijk tonen.

Lees ook:Francis Meijners winnares Master Bartender Nederland
Lees ook:Nieuwe tap voor Nederlandse horeca
Lees ook:Finalisten in Master Bartender Nederland bekend
Lees ook:International Master Bartender competitie in Nederland
Lees ook:Finalisten Nederlandse Bartender finale bekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.