Ransuil, ‘zwarter dan het hart van je ex vriendin’

Van het weekend was ik nog op zoek naar vogelbier en vanmiddag landde ineens een uiltje op mijn laptop.

Een ransuil wel te verstaan. Een donkere jongen waar je even de tijd voor moet nemen. Het is de Russian Imperial Stout van brouwerij Het Uiltje. Het belooft heel wat, want volgens de makers is het bier nog zwarter dan het hart van je ex vriend(in).

Ze omschrijven het bier als volgt: “Drink een Ransuil als je het koud hebt en laat je verwarmen door dit Uiltje. Of gewoon als je van goed bier houd. Het bier is ongefilterd en ongepasturiseerd, en mag best even weggezet worden om nog langer te rijpen. Natuurlijk kan dit uiltje ook gewoon meteen gedronken worden.”

Bier bewaren lukt mij niet zo goed, dus schonk ik het direct in. Het is inderdaad een gitzwart bier. Het heeft een hint van chocolade en je proeft duidelijk geroosterd mout. Precies zoals je van een Imperial Stout verwacht. Deze laat ik in ieder geval niet meer wegvliegen. Nu maar hopen dat de andere uilen ook de weg naar mijn huis weten te vinden.

Lees ook:De lekkerste bieren bij het doosje chocola
Lees ook:Het beste Stout bier!
Lees ook:Chocolademousse met Witkap Pater dubbel
Lees ook:Russian Imperial Stout, met dank aan Peter de Grote
Lees ook:Waarom bier veel leuker is dan wijn met Valentijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.