Categorie: "Nederlandse bieren"

BEDANKT!!!

bierproevenGraag wil ik al mijn trouwe lezers bedanken voor het enthousiasme en het jarenlang volgen van alles wat ik schreef op dit blog! Ik heb het met veel plezier gedaan en zonder lezers en liefhebbers ben je nergens natuurlijk. Voor wie mij wil blijven volgen, kijk op 18 januari 2014 even op mijn Facebook-pagina voor meer nieuws!

Bas van der Aa beste biertapper van Nederland

Bas van der AaBas van der Aa van Café De Gouden Leeuw uit Winssen heeft de felbegeerde titel Nederlands Kampioen Biertappen op de Horecava in Amsterdam binnengesleept. Daarmee liet hij circa 1.500 biertappers achter zich die via de ruim 30 tapwedstrijden in heel Nederland een plek bij de laatste 25 probeerden te bemachtigen. Op de tweede plek eindigde Rick Moenen, Stadscafé Lure, Maastricht en plaats nummer drie was voor Maurice Gilissen, In den Ouden Vogelstruys uit Maastricht. Het was gisteren een drukte van jewelste! Honderden mensen volgden de eindstrijd die uiteindelijk op tijd werd gewonnen door Bas van der Aa.

Wie wordt de beste biertapper van Nederland?

Jury-beoordeelt-het-getapte-pilsVolgende week woensdag 15 januari 2014 is het zover, dan zullen we weten wie de beste biertapper van Nederland is! Afgelopen jaar hebben tijdens de tientallen tapwedstrijden circa 1.500 biertappers hun kwaliteiten getoond om door te dringen tot de finale. De ontknoping nadert en de eindstrijd zal spannend zijn. Net als vorig jaar is de Horeca in Amsterdam volgende week het strijdtoneel.

 

De tapwedstrijden worden georganiseerd door de Stichting Tapwedstrijden.nl om horecaprofessionals enthousiast en bekend te maken met het juist tappen en schenken van bier. Heel belangrijk! Want de brouwers kunnen nog zo’n goed bier brouwen; als het juist schenken, tappen en serveren uitblijft dan is de beleving toch echt weg!

DJ Armin van Buuren boegbeeld verantwoord alcoholgebruik

Armin Van Buuren 'Dance More Drink Slow' foto 1Vandaag was het groot voorpagina nieuws: DJ Armin van Buuren gaat minimaal voor een jaar ten strijde trekken tegen alcoholmisbruik. Terwijl de gehele horeca worstelt met de leeftijdsgrens die per 1 januari van 16 naar 18 is gegaan, krijgt men steun uit onverwachte hoek. De Nederlandse DJ grootheid ergert zich kapot aan overmatig alcoholgebruik tijdens zijn optredens. Daarom wordt hij het nieuwe gezicht achter een grote campagne tegen alcoholmisbruik van Heineken ‘Dance More, Drink Slow’. Leidt een boegbeeld als Armin van Buuren in een campagne volgens jou tot verantwoord alcoholgebruik? Vul de poll hieronder in!

19-1-2014: Winterbierfestival Gouda

Pint2Het lijkt nog ver weg maar over een paar weken vindt alweer het jaarlijkse PINT Winterbierfestival plaats in Gouda op zondag 19 januari 2014! Van 13.00 tot 19.00 uur kan je genieten van circa 90 winterbieren van tientallen brouwerijen. De 21ste editie van het bierfestival wordt georganiseerd door bierconsumentenvereniging PINT.

Grolsch voorziet verpakking van educatieve logo’s

Grolsch educatieve logosVanaf 1 januari 2014 zijn de verpakkingen van bierbrouwer Grolsch voorzien van een drietal educatieve logo’s: geen alcohol onder minderjarigen, geen alcohol tijdens zwangerschap en geen alcohol in het verkeer. Daarmee is zij de eerste Nederlandse brouwer die deze drie logo’s op de verpakking plaatst. Het doel is om het bewustwordingsproces voor verantwoord alcoholgebruik verder te stimuleren. Naast de logo’s vind je ook de website www.talkingalcohol.com waarop meer informatie is te lezen over de effecten van alcohol op je lichaam.

Krappe meerderheid drinkt alleen bier tijdens kerstdiner

kerstgroet_2013Uit een peiling op dit blog blijkt dat ‘slechts’ 51 procent alleen bier drinkt bij het kerstdiner. 35% drinkt zowel wijn als bier en nog eens 12 procent alleen wijn. 2 procent drinkt wat anders! Voor iedereen die nog goede recepten met bier zoekt, kijk eens op www.biercuisine.nl. Ik wens iedereen in ieder geval fantastische kerstdagen toe!

 

 

 

 

 

Wat drink en serveer jij bij het kerstdiner?

  • Bier (51%)
  • Wijn en bier (35%)
  • Wijn (12%)
  • Anders (2%)
Loading ... Loading ...

Tempelbier en Christine lekkerste huisbieren van 2013!

Tempelbier 02Tempelbier van Proeflokaal Arendsnest in Amsterdam en Christine van café De 1ste Aanleg in Heemstede zijn verkozen tot Lekkerste Huisbier van Nederland 2013, een wedstrijd van horecavakblad Proost. Tempelbier won in de categorie lichte bieren, Christine ging aan kop bij de zware huisbieren. Kalverliefde van café De Bonte Koe in Purmerend kreeg een eervolle vermelding voor de verpakking.

Bier of wijn bij het kerstdiner?

BierspijsDe kerstdagen komen nu wel heel dichtbij en ik merk dat iedereen druk bezig is met de voorbereidingen. Boodschappen doen, kerstrecepten uitzoeken en het gezellig maken in huis. Veel mensen kiezen er dit jaar voor om thuis eens flink uit te pakken en een mooi menu samen te stellen.

Ik heb eens om mij heen gevraagd maar er zijn toch veel bierliefhebbers die tijdens het kerstdiner een uitzondering maken en geen bier maar wijn drinken. Navraag naar de redenen maken duidelijk dat men vaak niet weet welk bier er dan bij het gerecht geserveerd moet worden én heel veel recepten wel een wijnsuggestie geven. Dus dat maakt ‘t dan makkelijk. Ook kan het zijn dat familie en/of vrienden liever wijn drinken, dus dan maar geen bier. Wat doe jij? Serveer je bier of wijn of misschien beiden bij het kerstdiner? Vul de poll hieronder in!

Wat drink en serveer jij bij het kerstdiner?

  • Bier (51%)
  • Wijn en bier (35%)
  • Wijn (12%)
  • Anders (2%)
Loading ... Loading ...

Trappistenbier, trappistenbier…de toekomst?

trappistenNieuwe trappistenbier komen en worden erkend en anderen staan op de tocht. Zowel de Zundertse Trappist als de Amerikaanse Trappist Spencer zijn nu beiden erkend als trappistenbrouwerij en in het bezit van een Erkend Trappistenbier dat het ATP logo draagt. Voor alle helderheid, je kunt een trappistenbrouwerij zijn maar geen erkend trappistenbier hebben, een voorbeeld daarvan is Mont des Cats. In de Belgische media staan tegelijkertijd verontrustende berichten over de Belgische Trappistenbieren.