Het begin van mijn Poolse bieravontuur

Pools bier raciborskie

Polen is voor mij nog onbekend. Ik heb een paar uur doorgebracht in de buurt van het station van Warschau. Ik was onderweg naar Moskou en gebruikte de tijd om wat te eten en drinken. Natuurlijk kon het niet laten om het lokale bier te proeven.

Nou ja lokaal, ik heb eigenlijk geen idee of het uit Warschau kwam. Ik weet niet eens meer wat het precies was wat ik dronk. Ik weet alleen dat het zeer goed smaakte na een rit in de nachttrein vanuit Utrecht.

Een paar weken geleden stond er ineens een fles bier op mijn bureau, Pools bier wel te verstaan. Mijn collega vond dat ik daar maar eens van moest proeven. Geduldig stond de fles in mijn koelkast te wachten tot afgelopen zondag. Ik hoorde dat Polen naar de stembussen ging, dus een aanleiding om een Pools biertje te drinken. Daarnaast scheen de zon en dan heb ik altijd wel trek in een koud glas bier.

Laten we voorop stellen dat ik echt nauwelijks bekend ben met Pools bier en ik dus waarschijnlijk niet echt een goed oordeel kan vellen. Het bier waar het allemaal om gaat is Raciborskie. Het schijnt een van de oudere en misschien wel de oudste bieren te zijn in Polen. Als ik het goed begrijp bestaat het bier al sinds 1567.

Op het eerste gezicht ziet het bier er niet anders uit dan Nederlands bier. Maar het smaakt opvallend fris, licht en een beetje zoet. Niet heel onprettig, maar ik had wat stoers verwacht met wat meer pit. Misschien moet ik mij maar wat meer gaan verdiepen in de Poolse bieren, want spannender dan dit moet het toch wel kunnen worden. Heb je tips of suggesties, laat het weten. Ik ben zeer benieuwd.

Lees ook:En dan zit je zomaar ineens in Edinburgh met een Sink the Bismarck
Lees ook:Ikea bier, loop daar maar met een grote boog omheen!
Lees ook:Bier 120 jaar laten rijpen op zeebodem is geen goed idee
Lees ook:La Trappe Quadrupel Oak Aged: Alcoholsmaak
Lees ook:De recensie van Bavaria alcoholvrij witbier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.