De recensie van Bavaria alcoholvrij witbier

Gisteren liep ik in de supermarkt en toen dacht ik: “Het moet er toch eens van komen, ik ga zo’n Bavaria Alcoholvrij Witbier proberen”. Mijn verwachtingen waren toch gematigd, niet zozeer omdat het bier niet goed gemaakt zou zijn maar omdat bier zonder alcohol toch heel anders smaakt. Het deed bij mij weer de te tijden herleven van voor mijn 16e, toen ik van mijn ouders alleen alcoholvrij bier voorgeschoteld kreeg. Ik weet ook nog goed mijn eerste slok bier met alcohol. Is mij altijd bijgebleven! Een mooi en memorabel moment waarna ik de liefde voor het bier nooit meer heb losgelaten. Enfin…. We hebben ‘t nu over het Bavaria alcoholvrije witbier.

Allereerst het bier in het glas was qua kleur echt witbier, misschien iets meer lijkend op weizenbier. Behoorlijk troebel! Wat mij positief verraste was de hopsmaak en met name echt de natuurlijke smaak… Heel eerlijk dacht ik vooraf dat ik een goedkope namaaksmaak zou krijgen. Wat ik niet echt kon ontdekken was de bitterheid. Als je goed zoekt proef je iets maar ‘t is niet overtuigend. En na het doorslikken blijft er geen bitterheid maar een vreemd citroentje achter. Dit heeft wel iets weg van een namaaksmaakje en dat is wat mij betreft echt wel zonde.

Als ik ‘t niet zou weten zou ik voordat ik ‘t bier heb doorgeslikt misschien heel even denken dat er alcohol in zit. En mensen die zeggen dat ‘t bier zoet is….. daar ben ik ‘t niet helemaal mee eens. Hooguit het citroentje heeft een lichte zoete nasmaak. Uiteraard wel koud drinken anders wordt ‘t bier zoeter. Mijn eindconclusie is dat dit bier er echt wel mag zijn en toch goed te drinken is. Echter om nu te zeggen dat ik dit ga drinken als alternatief voor frisdrank, ze proberen de concurrentie met de frisdrank aan te gaan, op een verjaardagsfeestje. Nee, daar ben ik een te groot bierliefhebber voor. Als ik eerlijk ben hunker ik na vijf slokken toch wel naar een echt biertje….

Lees ook:Alcoholvrij witbier van Bavaria: Geniaal?
Lees ook:Herintroductie tafelbier?
Lees ook:Wat is het zomerdrankje in 2010?
Lees ook:De Bierhelm? Nee!
Lees ook:Gulpener Korenwolf: natuurlijke smaak

14 reacties op “De recensie van Bavaria alcoholvrij witbier

 1. Jan

  Alcoholvrij bier is als een BH aan de waslijn: het beste is eruit!

    /   Beantwoorden  / 
  1. bAVkito

   Maar aan de waslijn zie je tenminste wel wat je kan verwachten.
   Daarom ook dat er 0,0% op de verpakking wordt vermeld.

     /   Beantwoorden  / 
 2. Piet

  Ik ben geen heel ervaren witbier-drinker, maar ik vond Bavaria Wit toch een veel geslaagdere alcoholvrij-variant dan de Malt van Bavaria. Eigenlijk niet (meteen) van echt te onderscheiden. Overigens zit er wel wat alcohol in (er mag wettelijk max. 0,5% in zitten) en dat voel je echt wel even, zeker op een lege maag.
  Zeer goed te drinken!

    /   Beantwoorden  / 
  1. bAVkito

   0,0% is ECHT 0,0 %—->laat dat even duidelijk zijn

     /   Beantwoorden  / 
   1. Fiona de Lange

    Ik was al in afwachting tot er iemand zou reageren. In het gesprek met Peer Swinkels heb ik het ook nagevraagd. En inderdaad.. 0.5 mag ook niet meer alcoholvrij worden genoemd maar alcoholarm.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Jan L

     Wat is de grens voor alcoholvrij bier dan wel? Zover ik weet zal er altijd een minimale hoeveelheid alcohol inzitten, zelfs bij sinaasappelsap.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Fiona de Lange

      Dat klopt. Er zit bij dit alcoholvrij bier nog minder in dan bijvoorbeeld in een banaan. 0.5% is echt vele malen meer… en valt dus niet meer in die categorie. Je kunt het hiermee vergelijken. De alcoholconcentratie is nauwelijks tot niet meetbaar… dan is ‘t 0.0%

        /  
     2. Piet

      De wettelijke grens is 0,1% – niet 0,5%.

        /  
 3. Rodney

  Het is ook gewoon echt lekker spul. Alcohol mis je vrijwel niet. Trouwens als je goed bezopen wil worden van witbier dan moet je ook eigenlijk flink je best doen…

  Sublieme uitvinding, ik drink ze zelfs tijdens werktijd.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Bart

  Waar kan je dit kopen??

    /   Beantwoorden  / 
 5. bierman

  Waar kan ik Magners pear cider kopen

    /   Beantwoorden  / 
 6. Fiona de Lange

  Bavaria alcoholvrij witbier is inmiddels verkrijgbaar bij diverse supermarktketens zoals EM-TE, super de boer. Op http://www.goedkoopbier.nl zie je bovendien precies waar het in de aanbieding is!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.