Zee zonder zon met schuimend Schevenings bier

De zomerzon doet het nog rustig aan. En hoewel het erg droog schijnt te zijn in delen van Nederland, heb ik daar weinig van gemerkt. Zondag moest ik ondanks de slechte voorspellingen toch even naar buiten. Een middagje strand om zo de zomer te verwelkomen zag ik wel zitten. Kon ik gelijk de Hollandse nieuwe proberen. Helaas liep het net iets anders dan gepland, maar heb zo wel een heerlijke middag in het café gehad.

Een beetje regen is niet erg, maar als het einde niet in zicht is en je langzaam doorweekt raakt, is het niet leuk meer. Na een bezoek aan de haven, renden we over het strand, sprongen we over de boulevard om vervolgens snel een café in te duiken. En wat doe je op een verregende zomermiddag? Bier bestellen. En niet zo maar bier, echt Schevenings bier. Sinds kort is in Scheveningen weer een brouwer actief die hele leuke biertjes maakt. Zo ver ik weet zijn er op dit moment drie smaken:

  • Zuidwester (pilsner)
  • Bomschuit (IPA)
  • Scheveninger tripel

En natuurlijk heb ik ze allemaal geproefd en ik vond ze alle drie bijzonder goed smaken. Ik had het niet verwacht, maar voor mij was de Zuidwester echt een verrassing, lekker verfrissend bier, waar je makkelijk meerdere van achterover kunt slaan. Ik weet zeker dat het nog lekkerder smaakt als ik het straks in de zon op het strand kan drinken. Maar ik ben alles behalve objectief. Ik heb nu al een zwak voor mijn lokale bier.  Voorlopig heb ik mijn laatste druppel nog niet gedronken. Een brouwerij om in de gaten te houden.

Lees ook:Scheveningse brouwer maakt van culinair festival een feestje
Lees ook:Wilde wind en rokerige bieren op het puntje van Schotland
Lees ook:Bier waar de lente maar al te graag een duik in neemt
Lees ook:Welk bier drink jij bij haring?
Lees ook:Speciaalbier op het strand is nog bijzonder ongewoon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.