Sorachi Ace een schot in de roos


De tijd rond 15 augustus is bij ons thuis bijzonder. Er wordt herdacht, gedacht en vooral veel gelachen. Verhalen over
de tijd in Nederlands Indië komen weer naar boven en we worden getrakteerd op hilarische anekdotes.

En omdat vehalen vertellen op een lege maag niet gaat, is er altijd eten, heel veel eten. Zo veel dat ik dagen lang niet meer hoef te koken. Van hele pittige gerechten als ikan pedis (hete makreel) rendang en boontje met veel peper tot zoete koekjes en nog zoetere drankjes.

Die zoete drankjes sloeg ik snel af. Bij pit drink ik toch liever bier. Speciaal voor deze feestelijke gelegenheid had ik Sorachi Ace, van de Broolyn brewery meegenomen en dat was een schot in de roos. Ik zou bijna denken dat dit bier speciaal gemaakt is voor Indische keuken. Lekker fris met smaken van Citroen(gras) en koriander. Een bier dat perfect pas bij een zonnige dag en de altijd zonnige Indische keuken.

Mocht je eens iets anders willen drinken bij je rijsttafel, dan kan ik Sorachi Ace zeker aanraden. Maar ik weet zeker dat er nog veel meer bieren zijn die goed passen. Iemand nog tips of suggesties? Proost en selamat makan!

Lees ook:Troubadour Magma, machtig mooi en lekker fris
Lees ook:Uberseehopfen, een cadeautje uit Duitsland
Lees ook:Pieperbier verzet zich tegen verspilling en het smaakt nog goed ook!
Lees ook:Ontdek de geuze fietsroute
Lees ook:Jules de Bananes: mierzoet bananenbier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.