Een Chimay biertje ligt goed bij de bierliefhebbers. Het heeft behoorlijk wat kwaliteiten. Het is een van de weinige trappisten bieren. Chimay tripel is een trappist tripel met 8% alcohol. Het bier wordt door monniken gebrouwen en heeft de bijnaam Capsule Blonde. →
Categorie: "Belgische bieren"
La Divine: een toffeebiertje
Ben je op zoek naar een gecompliceerd biertje dan is La Divine de moeite waard. Het bier is gebruiken door een familiebrouwerij Silly, genoemd naar de plaats Silly. In 1850 werd het bedrijf opgericht en heette toen Mynsbrugen. De huidige naam werd gebruikt vanaf de fusie met brouwerij Tennstedt-Decroes. Inmiddels is de vijfde generatie van de familie in de brouwerij bezig om La Divine te brouwen. →
Maes Pils – Bavaria: wie pikte de actie?
Het Belgische pilsje Maes van de brouwer Alken-Maes is heerlijk licht en fris. Het heeft een milde smaak met een klein bittertje. Sinds april van dit jaar is het concept van Maes iets veranderd en heeft een herlancering plaatsgevonden. Ze hebben er meer mout aan toegevoegd om de smaak van het bier voller te maken. Met extra saashop is het alcoholpercentage gewijzigd van 4,9 naar 5,2 procent. Bij de herintroductie heeft ook Maes een krattenactie gehouden. En dit was al in juni van dit jaar. Vond Bavaria de actie zo goed dat ze deze actie pikte? Of heeft Maes deze weer gepikt van Bavaria? Wie had nu de primeur? →
De Koninck: Antwerpse Bolleke
Een van de meest bekende Belgische bieren is toch wel de Belgische Ale ‘De Koninck’. Als je in Belgie een ‘De Koninck’ bestelt begrijpen ze niet wat je zegt. Na lang vragen zei de barman: “ohh een Bolleke”. “Ehh nee een De Koninck”, was mijn antwoord. Ja, dat was in het begin van mijn bierliefhebberij . Dus begin je je net een beetje in de speciaalbieren te verdiepen dan →
Bellevaux black: een pittig biertje
Als het najaar zijn intrede doet is dit een heerlijk biertje om te drinken. Het smaakt echt als een pittig en vol bier. Het is geen eenvoudig ‘vlak bier’. Bier dat echt past bij deze tijd en weer eens wat anders dan een bokbiertje! Bellevaux is afkomstig van brasserie de Bellevaux in Belgie. Het bier staat aan de basis van een mooi verhaal. Het bier met een alcoholpercentage van 6,3% heeft een smaakherinnering die teruggaat →
Dikke Mathile: heerlijk in opbouw naar zwaardere bieren
Een amberkleurig bier van hoge gisting. Het bestaat inmiddels 15 jaar en heeft al een behoorlijke geschiedenis. Dit bier moest echt een Oostends biertje worden en werd dan ook in opdracht van de bierliefhebbers uit deze plaats ontwikkeld. Er werd speciaal →
Jessenhofke: een biologisch biertje
Achter de Jessenhofke zit een mooi verhaal. Het bier wordt niet gebrouwen voor de grote commerciële markt. Ik had het geluk dit heerlijke biertje te proeven in Take One. Wil je dit bier ook eens proeven dan kun je overnachten in het Bed en Breakfast in Kuringen nabij Hasselt en een dag meelopen met het brouwproces van de tripel Jessenhofke. In december is er nog een aantal plaatsen vrij. Een leuke invulling
Tip voor vandaag: afsluiting Belgische bierweek Breda
Vraag je je af wat je vandaag op deze mooie dag kunt doen? In Breda in ABT-café, restaurant en brouwerij De Beyerd in Breda sluiten ze vandaag de traditionele Belgische Bierweek af. Deze vond dit jaar voor de 34ste keer plaats. De finale van de bierproefmachine vindt plaats en ook de smartlappen staan aan het einde van de dag op het programma.
Westvleteren Trappistendessert erkend
Alle liefhebbers van Westvleteren opgelet! Het trappistendessert van het heerlijke Westvleteren 12 is nu officeel erkend. Voor Bakker Pedro Armeel is zijn dessert nu officeel een Westhoek streekproduct. Ter gelegenheid van het evenement ‘Vleteren in de ban van het bier’ afgelopen zomer is dit dessert ontwikkeld. Het dessert ziet eruit →
Café ‘t Waagstuk Antwerpen
Ga je naar Antwerpen dan is het café ‘t Waagstuk een plek om als bierliefhebber niet over te slaan. Er hangt altijd een hele gezellige sfeer en er zijn bijzonder veel bieren uit te proberen. Ooit heb ik hier ook mijn eerste Westvleteren 12 gedronken! Ze brouwen zelf ook bier →