Bier met nepalcohol?

pilVandaag de hele dag gekeken wat er zoal in bierland is gebeurd tijdens mijn afwezigheid. Uiteraard ga ik zeker geen nieuws herhalen echter iets bijzonders dat ik hier nog even de revu wil laten passeren is het bericht over een uitvinding van synthetische alcohol. Een team wetenschappers van het Londense Imperial College ontwikkelen namelijk een vorm van bier waar je niet dronken van wordt.

In The Sunday Telegraph stond dit beschreven. Professor Nutt legt met zijn team momenteel de laatste hand aan een alcoholvorm dat zorgt dat je alleen maar aangeschoten blijft. Echt heel vreemd. Het werkt dus wel op je centrale zenuwstelsel. Enerzijds heeft dit dus heel veel voordelen. Wat ik me afvraag is wat voor ‘zooi’ erin zit. Er moet toch iets zien wat dit alles weer heel slecht maakt. Net zoals diet coke, de vervangende suiker is niet heel gezond beweren diverse wetenschappers. De nadelige gevolgen komen natuurlijk niet direct naar boven en zijn misschien jaren later pas zichtbaar.

Hij zorgt ook voor een pil dat de ‘alcohol’ direct uit je lichaam haalt. Ook zal deze doorbraak een verlaging van het aantal alcoholverslaafden tot gevolg hebben. Ik ben benieuwd! Ze verwachten het dit jaar al te introduceren. Wat mij betreft prima als een bierproducent hiermee gaat experimenteren, echter zal de smaak van bier van heerlijke speciaalbieren volgens mij zeker aantasten. Dus laat de speciaal bieren nog maar effe met rust. Als medicijn bij een alcoholverslaving lijkt het me een perfecte oplossing.

Lees ook:Sneller dronken door de wintersportzon?
Lees ook:Bier tegen een kater
Lees ook:Alcohol verhoogt kans op Mexicaanse griep
Lees ook:Na bier niet sporten
Lees ook:Als je teveel drinkt….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.