Bier drinken voor examen geen probleem

bierOuders kunnen opgelucht adem halen. Een wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat wel of geen bier drinken voor examens geen invloed heeft op de prestaties. Tenminste dan hebben we het uiteraard niet over comazuipende jongeren natuurlijk. Die zullen de volgende dag en ook de weken erna maar moeilijk een letter op papier krijgen.

Het onderzoek vond plaats in de Verenigde Staten onder 193 studenten. De dag voor een examen kregen ze eerst alcoholvrij bier en die keer later bier met elkaar. Dit werd bovendien ook nog herhaald. In totaal dronken de jongeren tot een gemiddeld bloed-alcohol niveau van 0,12. Dit is vergelijkbaar met vier a vijf biertjes over een periode van 4 uur.

Tijdens hun examen bleken ze na het drinken van bier niet dommer of slechter te scoren. Ook op de lange termijn had het geen invloed. Toch ben ik ervan overtuigd dat je er wel degelijk vermoeider door wordt. Misschien worden de jongeren wel relaxter waardoor ze hun examens makkelijker maken. Is hier welleens aan gedacht? Het complete onderzoek is in het volgende nummer van het wetenschappelijke tijdschrift Addiction te lezen.

Bron: Faqt

Lees ook:Alcohol verdubbelt kans op hartaanval net na drinken
Lees ook:Effect van bierreclame rond WK
Lees ook:Hertog Jan wederom sterkste merk
Lees ook:Bier en calorieën
Lees ook:Comazuipers drinken veel gedistilleerd

2 reacties op “Bier drinken voor examen geen probleem

  1. Alexander

    Ik durf te wedden dat het niet opgaat voor een rijexamen….

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.