Opvallend in de bierhoek

Vandaag werd ik door een bierliefhebber Paul Voors geattendeerd op een artikel in de Pers. Echt een mooi artikel over de wijze waarop het natuurproduct bier onderschat wordt. Helemaal eens. Van de titel van het artikel lopen echter de rillingen over mijn rug. ‘Bitter voor de mannen en zoet voor de vrouwen’. Een vooroordeel waar ik echt boos om wordt. Ik begrijp danook niet dat deze ideeën nog steeds bestaan.

 

Zoals de trend inderdaad zegt. Zoet is uit en bitter in. Hoe ontstaat dan de conclusie dat zoet door vrouwen wordt gedronken? Cijfers? Want ook onder vrouwen wordt steeds meer bitter bier gedronken. De trend geldt dus niet alleen voor mannen maar ook voor vrouwen. Ik wil graag af van die vooroordelen dat vrouwen alleen zoet bier drinken. Ik snap hoe het komt. Uit onderzoek bleek dat de bittere smaak een belangrijke reden is dat vrouwen tegenhoudt om bier te drinken. Echter hou oud is dit? 

Men weet echt NIET dat er zoveel bieren zijn. Dit geldt dus ook voor vrouwen! Bovendien zijn er nog meer smaken dan zoet of bitter. Bijvoorbeeld zuur. De Geuze bieren, iets dat ook helemaal is teruggekomen. Steeds meer vrouwen houden van bittere bieren! Het helpt zeker niet mee om te roepen dat zoet voor vrouwen is. Dan kijken ze nooit verder dan rosébieren! Eeuwig zonde!

Lees ook:Hertenheer: smaakvol bitter blond bier
Lees ook:Nederlanders drinken 1 glas alcohol per dag
Lees ook:Ichtegem’s Oud Bruin: brouwproces met eiken houten vaten
Lees ook:Uitstraling en stijl verkoopt het bier
Lees ook:Ultiem vrouwenbier bestaat niet

2 reacties op “Opvallend in de bierhoek

 1. Frans Ruiter

  Leuk artikel, doch weer overal “tje” achter bier. En “…250 hectoliter, omgerekend zo’n 6.250 biertjes.”; beste glazen hebben ze in Scheveningen!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Frans, duidelijk is dat de schrijver inderdaad geen doorgewinterde bierdrinker is. Sinds een aantal maanden heb ik ‘biertje’ ook uit mijn woordenboek geschrapt. Best lastig als het erin zit ;-) .

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.