Oorkonde voor Bierbrouwerij de Koningshoeven

De brouwerij van La Trappe heeft al heel wat aandacht gehad voor de aanplanting van het ‘Puurbos’. De Abdij O.L.V. van Koningshoeven en Bierbrouwerij de Koningshoeven hebben inmiddels 5800  bomen geplant ter compensatie van het CO2 verbruik bij het brouwen van het bier Puur. Daarvoor kregen zij uit handen van fractievoorzitter Marianne Thieme van Partij van de Dieren een oorkonde als blijk van waardering voor de inzet van de dieren. Het Puurbos initiatief is geweldig echter doet de partij dit niet gewoon om even in de picture te komen?

Dan vraag ik mij af hoe gemeend is dit en speelt het eigenbelang van de partij niet een veel te grote rol. Want met een succes wil iedereen zich graag associëren. Enfin! Naast het bos compenseert het klooster overigens ook op andere manieren de CO2 uitstoot.

De Een daarvan is dat er binnen het klooster alleen vegetarische maaltijden worden gegeten. Met uitzondering van de feestdagen overigens. Dit geldt ook voor het gastenverblijf. Als alle Nederlanders dit initiatief maar één dag per week zouden volgen, geen vlees eten dus, dan levert dat eenzelfde CO2-besparing op als 1 miljoen auto’s van de weghalen!

Bronnen: La Trappe en De Weekkrant

Lees ook:Proef de stilte, speciale excursie La Trappe
Lees ook:‘Puurbos’ bij La Trappe geboren!
Lees ook:125 jaar De Koningshoeven – La Trappe
Lees ook:Oude La Trappe Quadrupel subliem
Lees ook:Bierbrouwerij De Koningshoeven wint MVO-prijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.