Populariteit bier en wijn bij Amerikaan bijna gelijk

Uit Amerikaans onderzoek, verricht door onderzoeksbureau Gallup, blijkt dat bier in Amerika iets terrein heeft ingeleverd ten opzichte van wijn. Met de groei van speciale bieren uiteraard wel bijzonder echter daarentegen levert de biermarkt in de VS jaarlijks veel in. Twee op de drie Amerikanen drinkt wel eens een alcoholische drank. Daarvan geeft 36% de voorkeur aan bier en 35% aan wijn.

Vorig jaar was de voorkeur voor bier nog 41 procent. Met name bij jongeren is bier veel minder populair geworden en gezakt van 51 naar 39 procent. In de andere leeftijdscategoriën is de daling zo’n twee tot drie procent. Uit de cijfers is duidelijk dat de jonge generatie overstapte van bier naar wijn. Verder is ook interessant om de voorkeursdrank van mannen en vrouwen te bekijken.

De man heeft in 48 procent van de gevallen een voorkeur voor bier en de vrouw 26%. 51% van de vrouwen heeft als eerste voorkeur wijn. Ook in de VS is er dus nog een weg te gaan om vrouwen aan ‘t bier te krijgen. Overigens is wijn ook een tijd lang populairder geweest dan bier.

Bron: Express.be

Lees ook:Nederlanders drinken 1 glas alcohol per dag
Lees ook:Nederlander weet veel over bier
Lees ook:Belgen willen vaker bier bij sterrenmaaltijd
Lees ook:Een doorbraak naar nieuwe biermarketing!
Lees ook:Met Radler wijndrinker verleiden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.