Bier proeven: Valeir Extra

Op het Brugs Bierfestival heb ik de Valeir Extra van de Belgische brouwerij Contreras geproefd. Een hoppig bier met een sterk citrus en grapefruit aroma en verder tonen van groene banaan. Het is goed te ruiken dat in dit bier ook Amarillo hop zit. Daarnaast heeft de brouwer Sterling toegevoegd. Deze India Pale Ale (IPA) is licht oranje van kleur, bevat 6,5 procent alcohol en dankt zijn naam aan een soldaat die in 1453 meevocht in de slag bij Gavere. De plaats waar de brouwerij gevestigd is.

De nasmaak is droog en bitter en het bier heeft bovendien een tikkeltje kruidig karakter. De bitterheid komt pas enkele seconden na het doorslikken echt opzetten maar verdwijnt ook redelijk snel weer. Daardoor blijft het, voor mij in ieder geval, toch toegankelijk. Dit bier is een aanrader als je van hopbitterheid houdt.

Lees ook:Bier- en kaascombinatie 1
Lees ook:Raging Bitch met Galbanetto worst: bizarre smaaksensatie
Lees ook:Hop Ottin IPA: een hopexplosie!
Lees ook:Bier proeven moet je trainen
Lees ook:Bier proeven: St. Bernardus Wit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.