Bier proeven: Green Hopping 2012

Ben je op zoek naar een hoppig bier maar niet to much? Dan past de Green Hopping 2012 van de Belgische brouwerij Den Triest in Kapelle o/d Bos in dit plaatje. Het blond, amberkleurige bier heeft behoorlijk wat hoparoma dat afkomstig is van de vers geplukte hopbellen. De brouwer heeft namelijk een groot hopveld bij de brouwerij waar hij de benodigde hop zelf plukt om het de volgende dag direct aan het bier toe te voegen. En dat is goed te ruiken!

Het bier heeft een bloemig zoet, rozenblaadjes, aroma. In de smaak is het zacht, fris en door de lichte, prikkelende hopbitterheid goed doordrinkbaar. Green Hopping 2012 bevat een alcoholpercentage van 6,5 procent. Kortom, een mooi bier als aperitief, dat makkelijk wegdrinkt maar toch een mooie volmondigheid heeft. Ben je op zoek naar meer bitterheid, neem dan de Triest IPA. Daarover later meer.

Lees ook:Bier proeven: Triest IPA
Lees ook:Bavik Pils moeilijk te proeven
Lees ook:ABT-bier van de maand: Delirium Hivernum
Lees ook:Bier proeven: IJwit
Lees ook:Bier proeven: Cuvee des Trolls

0 reacties op “Bier proeven: Green Hopping 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.