Interessante bierbrouwers in de UK

De meeste bieren die ik drink zijn afkomstig van Nederlandse, Belgische en Amerikaanse bodem. Aangezien in augustus het Great British Beer Festival plaatsvindt en ik bij ’Engels’ bier niet verder kom dan BrewDog en Marble en een paar grotere Ale-biermerken vond ik het eens tijd  om te bekijken welke craft brewers in de UK aan de weg timmeren. En zo heb ik nu een prachtige lijst met brouwerijen die absoluut de moeite waard schijnen te zijn. De bieren van deze brouwers staan dus op de lijst van ‘To drink’. Mocht iemand nog aanvullende suggesties hebben, ik ben absoluut geïnteresseerd!!

 

In Schotland bevinden zich volgens ‘The Beercast’ de volgende interessante brouwerijen:
- Tempest Brew. De brouwerij bestaat sinds 2010 en is ontstaan vanuit hun eigen pub en restaurant. Ze brouwen Pale Ales, India Pale Ales, Porters en Stouts.
- Black Isle. De meest noordelijke craft brewer in de Schotse hooglanden en ontvingen in 2009 meerdere prijzen voor hun bieren.
- Luckie Ales. Deze ambachtelijke brouwerij heeft zich gespecialiseerd in Schotse bieren en Engelse Ales.
- Stewart Brewing. Een onafhankelijke microbrouwerij die in 2004 in Edinburgh is opgericht en naar mijn idee bieren brouwt die zeker niet overgeslagen mogen worden. De laatste twee jaar is hun Pale Ale op de World Beer Awards uitgeroepen tot beste Golden/Pale Ale ter wereld.
- Lochness Brewery. Opgericht vanuit een brewpub met een bierportfolio van hoppig tot doordrinkbare Pale Ales.

In Engeland staan de volgende brouwerijen op de favoriete lijst:
- Summer Wine Brewery. Deze Engelse brouwerij is in 2008 gestart en het heeft niets met wijn te maken .
- Tyne Bank Brewery. Met een passie voor real ale heeft deze brouwerij uit Newcastle veel bijzondere bieren. Van een IPA tot bier met chocolade/sinaasappelsmaak.
- Red Willow Brewery. De brouwerij bestaat sinds 2010 en heeft bieren met een lager maar ook hoger alcoholpercentage in het assortiment. De hop ontbreekt in de bieren zeker niet.
- Lovibonds Brewery. In 2005 is de brouwgeschiedenis in de plaats Henley in ere hersteld. Er vindt vooral lokale en regionale distributie plaats.
- En tot slot Mallinsons Brewing Company. Deze gevestigde brouwerij in Huddersfield, West Yorkshire is gespecialiseerd in Cask Conditioned Ales en heeft sinds kort ook bier op fles. Net als vele andere craft brewers heeft Mallinsons de hop in bier ontdekt!

 

Lees ook:Top 50 bierbrouwers van de USA
Lees ook:Top 50 Amerikaanse bierbrouwerijen
Lees ook:14% verkoopgroei ‘craftbeer’ in USA
Lees ook:Top 50 Amerikaanse brouwerijen
Lees ook:De Ierse biergeschiedenis in vogelvlucht

11 reacties op “Interessante bierbrouwers in de UK

 1. Eijkb

  Ik ben wel gecharmeerd van de Londonse The Kernel. Die bieren kan je af en toe in NL drinken bij oa. de Molen. Overigens gaat mijn voorkeur uit naar Engelse bieren ipv USA style bieren door Engelse brouwerijen. De klassieke IPA smaakt bv. heel anders dan de USA style IPA. Leuk om te ontdekken! En de traditionele cask ales zijn natuurlijk fantastisch met hun lage %ABV en toch smaak.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   BrewDog stond al bovenin mijn lijstje ;-) .

     /   Beantwoorden  / 
   1. Joyce

    Sorry, zie ‘t nu idd… had alleen de tekst gelezen en niet elke link aangeklikt!

      /   Beantwoorden  / 
 2. Erwin

  The Kernel
  Wild beer co.
  Fyne ales
  Thornbridge

  om een paar van mijn favorieten te noemen :-)

    /   Beantwoorden  / 
 3. Fred Schiphorst

  Vorig jaar in Nottingham geconcludeerd dat er op een festival als dat, met duizenden Real Ales, geen beginnen aan is om te proberen de beste of lekkerste bieren langs te gaan. Ik ben gewoon gewapend met mijn glas langs die lange rijen vaten gelopen en als ik zin aan aan een biertje ter plekke gekeken wat daar verkrijgbaar was. Op die manier loop je nog eens tegen verrassingen aan en heb je in elk geval leuke dagen. Als je wilt kun je natuurlijk noteren wat je dronk en wat je er van vond. Maar eigenlijk heb ik ook dat niet gedaan. Ik heb lekkere biertjes gedronken. Er was gewoon geen slechte bij. Kan toeval zijn, maar ik denk dat er gewoon erg veel goed bier is in Engeland

    /   Beantwoorden  / 
 4. Jan Ronald

  De bieren van Bath Ales en van Moor Beer Company zijn ook zeker de moeite waard. Ik was ook erg gecharmeerd van de bieren van de Foundry, een bierpub/brewery in Canterbury (Canterbury Brewery). Engelanf heeft zeker mooie bieren. Zo jammer dat ze hier amper te verkrijgen zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Ge

  Niet te versmaden, zomaar een duik in het geheugen:
  south hams brewery eddystone
  Harviestoun shiehallian, bitter and twisted
  Alles van arrt brew, bristol beer factory, dartmoor brewery
  Grandma’s weoponsgrade ginger beer ( als je echt eens een ginger beer wilt )
  Enz enz enz

  Op menig festival 20+ geproefd, zelden een misser en vaak bovengemiddeld. Zegt iets over de biercultuur in de uk!

    /   Beantwoorden  / 
 6. Marco Daane

  Inderdaad, het aanbod is gigantisch in GB. Cask conditioned smaakt er wel altijd beter dan flessenbier, vind ik. Real ale blijft iets heel bijzonders in de bierwereld. (Voor wie ervan houdt en niet meteen zo ver wil reizen: The Fiddler in Den Haag, tegenover de Grote Kerk, maakt er vijf, en ze zijn voortreffelijk.) In GB is het een kwestie van goede bierpubs en festivals opzoeken en zo veel mogelijk proberen, als het kan ook lokale of regionale bieren. Twee van mijn recente ontdekkingen: W.J. King, een brouwerij uit Horsham in Sussex, en Notting Hill Ruby Rye uit Londen. Een broertje van de Jacobus RPA van Jopen, en nog beter en complexer. Soms te krijgen bij de kruideniersketen Budgen’s.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Jeriel

  Favo’s:
  Harviestoun Ola Dubh (12, 16, 18, 30 of 40)
  The Kernel Export Stout 1890
  Otley’s Otley Brew
  Beavertown
  Brewed By Numbers
  Thornbridge

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.