Guinness drinken tijdens zwangerschap?

Ik persoonlijk vind het echt niet te drinken: Guinness. Heb echt wel eens zo’n hele pint leeggedronken. Je moet toch oprecht proeven! Ook na een pint beviel het me niet. Je moet er van houden… dat is met heel veel biertjes zo en daarom geloof ik ook dat er voor iedereen wel een biertje te vinden is die je lekker vindt. De smaken lopen zover uiteen!

Met de lancering had Guinness de slogan: ‘Guinness is good for you’. Het werd massaal verstrekt aan zwangere vrouwen, als vervanging van een maaltijd, ter voorkoming van bloedklonters, als advies aan bloeddonoren, noem maar op. Inmiddels heb ik begrepen dat in Ierland nog steeds een pint Guinness achterover wordt gegoten tijdens de lunch. Ieren, klopt dit? En ook krijgen vrouwen achter de schermen nog steeds een pint Guinness toegeschoven om het ijzergehalte op te vijzelen. Inmiddels is het promoten van bier ter voorkoming van gezondheidsklachten allang niet meer toegestaan. Toch ben ik eigenlijk benieuwd in hoeverre dit achter de schermen nog wel eens wordt aangeraden.

Wat ik zelf niet wist is dat er ongelooflijk veel typen Guinness bestaan. Er is geen één soort Guinness. Voorbeelden zijn Guinness draught stout, Guinness Brewhouse Series, Extra Cold draught stout, Gebottelde Guinness draught, Guinness Original/Extra Stout, Guinness Bitter, een Engelse stijl van bier; Guinness Extra Smooth en Malta Guinness. Zomaar een greep uit het Guinness imperium. De brouwerij bestaat overigens al sinds 1759 en is gesticht door Arthur Guinness. De brouwerij startte van oorsprong met het brouwen van een Porter, vervolgens de Stout-porter waaruit de Stout voortkwam. Jawel en voor wie het zich afvroeg; Guinness is inderdaad de oorsprong van de Guinness Book of Records! Het boek moest leiden tot gespreksstof bij een heerlijk Guinness-biertje. Dat het tot gespreksstof leidt is zeker alleen velen van jullie weten waarschijnlijk niet dat dit van oorsprong van deze brouwerij afkomstig was. Voor meer informatie over Guinness, kijk op www.guinness.com

Lees ook:Ieren boos om slecht getapte pint in Canada
Lees ook:Steak and Guinness pie, een topper waar we nooit genoeg van krijgen
Lees ook:Eigen virtuele Guinness bier op Facebook!
Lees ook:Britten klagen over schuimkraag
Lees ook:Is Indonesië klaar voor Guinness zero?

4 reacties op “Guinness drinken tijdens zwangerschap?

 1. Peter

  Juist is de Stout en het originele Porter het biersoort bij uitstek om eens goed te ontdekken. Ok niet erg toegankelijk maar wat is er nou mooier op om avontuur te gaan in stout en porter land. Succes.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Fiona de Lange

  Voor mij nog een beetje onbekend gebied ;-) . En leuk om zeker te ontdekken. Leuke missie voor mij als ik naar Florida afreis!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Peter

  Er zijn zeker hele goede stouts en porters van Amerikaanse Makelarij.

  Veel BIERplezier in Florida

    /   Beantwoorden  / 
 4. Ewout de Vos

  Guinness drink je goed koud, je moet er even aan wennen maar het is zo mooi zacht het is eigenlijk eten en drinken te gelijk.
  Je pint Guinness staat echt op het verkeerde viltje, dat bijt elkaar.
  Welke misschien beter van smaak voor je is, is Westmalle Dubbel.

  MVG, EPDV.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.