Censuur op een bieretiket

Als brouwerij heb je in sommige landen niet de volledige vrijheid wat je op een bieretiket plaatst. Een daarvan is blijkbaar Zweden. Het staatsbedrijf Systembolaget heeft een bierflesje afgekeurd vanwege het expliciete label, zo meldt The Local. Op het etiket staat een pikante dame en dan heeft het bier ook nog de naam Lust. Ik vind ‘t niet meer van deze tijd en ver weg staan bij het ambachtelijke van bier. Maar als er brouwerijen zijn die denken dat je hierdoor een professioneel en hoogstaand bierimago krijgt… ga vooral zo door! Als ik dit zie doet mij dat denken aan het Zwitserse bier waarvan ik in maart ook een poster op mijn Facebook had geplaatst. Precies hetzelfde….

Volgens de Zweedse overheid is het label een inbreuk op de Zweedse alcoholwet. De Deense brouwer Amager Bryghus heeft het label nu gecensureerd. Dat bleek niet makkelijk want niets werd meer goedgekeurd. Uiteindelijk is het etiket zwart geworden met de naam erop.

Lees ook:Wat moet er nu op een bieretiket?
Lees ook:De goden verzoeken met Jack’s Precious IPA
Lees ook:Nieuw ‘bellend’ Amstel vaasje
Lees ook:Meer weten over Trappistenbieren?
Lees ook:De beste Zweedse bieren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.